Çember Oyası-10

İçli Köfte


8 kişilik
Tencerede orta ateşte 15 dakika

Gerekli Malzemeler:
Kıyma (Yarım kg),
İrmik (1 çay bardağı),
İnce Bulgur (Yarım kg),
Patates (3 adet, haşlanmış),
Soğan (2 adet),
Ceviz içi (1 su bardağı),
 Sıvıyağ/içi için (1.5 çay bardağı),
Un (3 çorba kaşığı),
Dolmalık Fıstık (1 çorba kaşığı),
Kimyon (2 çay kaşığı),
Sıvıyağ/kızartmak için (3 su bardağı),
Su (2 su bardağı),
Tuz ve Karabiber

Dış harcının yapılması: Yarım kg ince bulguru derin çukur bir ka­ba koyun. Yeterince tuz ve 1 çay kaşığı kimyonu serpin. 2 su bardağı sıcak suyu kaba dökün ve bulguru ıslatın. Bulguru sıcak suda 5 dakika bekletin. Bu sırada 2 adet soğanı ince ve küçük kü­çük doğrayın.

Tavaya 2 çorba kaşığı sıvıyağı dökün ve kestiğiniz soğanları kız­gın yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Yarım kg kıymayı da tavaya ekleyip soğanlarla birlikte kavurmaya devam edin. 

Yeterince tuz, karabiber, kimyonu ve 1 çorba kaşığı dolmalık fıs­tığı ekleyin. Hepsini birlikte yaklaşık 15-20 dakika kavurun. Haş­lanmış 3 adet patatesin kabuklarını soyun ve rendeledikten sonra

kaba ekleyin. 3 çorba kaşığı un ve 1 çay bardağı irmiği de kaba ek­ledikten sonra hepsini güzelce yoğurun. Hamur çok sertse hamura biraz daha su ilave edebilirsiniz.

Kıyma soğuyunca 1 su bardağı ceviz içini tavaya ekleyin. Bir baş­ka tavaya 1 çay bardağı sıvıyağı dökün ve yağı kızdırın. Kase şek­line getirdiğiniz hamurun içine kıyma içi ile doldurun ve hamuru sı­kıştırarak kapatın. Daha sonra hamuru avuçlarınız arasında çevirerek topaç gibi uzatın ve uçlarını kapatın.

Tavaya 3 su bardağı sıvıyağı koyun ve kızdırın. Hazırladığınız hamurları kızgın yağda kızartın.