Çember Oyası-10

SÜPER PERLE BATTANİYE


Renk No:
Süper Perle K013 Krem 4x100 gr
Süper Perle K410 Yeşil 5x100 gr
Tığ No: 3,5


Yeşil Model: 18 cm'lik zincir çekin. 1 dolguya başlayıp, 7 adet tırabzan yapın. 4 zincir çekip ipsiz batın. Tekrar 4 zincir çekip 7 tırabzan yapın. 4 zincir çekip ip dolamadan batın ve bu şekilde dolgulu 4 tırabzan yapıp, 7 tırabzanla sırayı bitirin. 6 zincir çekip 4. tırabzanın üzerine batarak 2. sıraya başlayın. 4 dolguyu tırabzan üzerine, 3 taneyi de zincir çektiğimiz boş kafesin üzerine doldurun. 4 zincir çekip ip dolamadan kafesin üzerine batın, 4 zincir daha çekerek 4. Tırabzanın üzerine batarak modele devam edin. Bu şekilde 130 cm’lik 5 şerit örün. Krem rengi ip ile yeşil şeritleri birleştirmek için; 3 tırabzan yapın, 3 zincir çekin ve 3 tırabzan yapıp ayne yere batın. 3 zincir çekerek tekrar 3’er tıranzandan oluşan 2 dolgu yapın. 3 zincir çekip yeşil şeritteki boş kutuya tutturun ve 3 zincir daha çekerek 2. dolguya geçin her gidiş ve dönüşte yeşil eritlerdeki boş kafeslere tutturarak battaniyeyi birleştirin. Kenarları ise Ter dolgulu motif ile işleyin,
YAPRAK
12 zincir çekin, üzerini 9 sık iğne ile doldurun. 10 zincire 3 kez batın. Tekrar 8 sık iğne yapıp, geri dönün . Sık iğnelerin üzerine Ter kere batarken yaprağın arka kısmını yuvarlayabilmek için 3 defa, 1 deliğe 3 kere batın. Bu şekilde yaprağı 3 sıra örün ancak yaprağın uçlarını aynı hizada başlatmak için her yeni sıraya 2’şer sık iğne geride başlayın.
ÇİÇEK
5 zincir çekin, 2 ucu birleştirerek halka yapın. 4'er zincir çekilerek halkanın içine 5 defa batın. Bu 5 halkanın içine 6 defa batarak doldurun. Ancak ilk ve son dolguları ip dolamadan batın. Bu sırayı tamamladıktan sonra 6 zincir çekip ilk yaptığımız çiçeklerin altına 5 defa batarak yeni halkaları oluşturun ve her birinin içini 8 defada doldurun.
Yaprak ve Çiçek birleştirme:
İpinizi 2 kat yapın. Yaprağın arkasına batarak 5 zincir çekin ve bir yaprağı sağa, 1 yaprağı sola tutturduktan sonra 4 zincir daha çekip çiçeği tutturun. Örnekte gördüğünüz gibi battaniyeye yerleştirerek dikin.