Çember Oyası-10

Ali Nazik Kebabı


4-5 kişilik
Tavada orta ateşte 10 dakika

Gerekli Malzemeler:
Bonfile (2 adet),
Domates (1 adet),
Soğan (1 adet),
Sivri Biber (2 adet),
Patlıcan (7 adet),
Sarımsak (4 diş),
Yoğurt (3 çorba kaşığı).
Sıvıyağ (1 çay bardağı).
Tuz ve Karabiber


Çukur kaba yarım çay bardağı sıvıyağ dökün ve yağı kızdırın.1 adet soğanı ince ve küçük küçük doğrayın ve yağda pembeleşin-ceye kadar kavurun. Soğanlar kavrulurken 2 adet bonfileyi küçük küpler şeklinde kesin. Kestiğiniz etleri kavurduğunuz soğanların üstüne ekleyin ve orta ateşte 5 dakika kavurun.

7 adet patlıcanı ateşte közleyin. Közlediğiniz patlıcanların kabuk­larını soyun ve içini bir kenara ayırın. Patlıcan içlerini küçük kü­çük doğrayın. 

Bir başka tavaya yarım çay bardağı sıvıyağı dökün ve kızdırın. 4 diş sarımsağı birkaç parçaya bölün ve kızgın yağda kavurun. 2 adet sivri biberi ince halkalar şeklinde doğrayın ve sarımsaklarla birlikte biberleri de kavurun. Tavaya kestiğiniz patlıcan içlerini ekle­yin.1 adet domatesi küçük küpler halinde doğrayın ve tavaya ko­yun. Üzerine yeterince tuz ve karabiberi serpin. Yaklaşık 5 dakika kaynatın.

Patlıcan içini servis tabağına boşaltın. Patlıcanların üzerine de bonfile parçalarını yayın. 3 çorba kaşığı yoğurdu patlıcanların üzerine yayarak servis yapın.