Çember Oyası-10

SERA-TÜL FIRFIR DANTEL-YELEK

Renk No: 
Tül Fırfır Dantel K253 Krem 1Adet
Sera K882 Açık kahve 3x100 gr
Tığ No: 2

ARKA Sera iplikle, 120 zincir çekilir. Üzerine 14 badem modeli uygulanır. Badem modeli; 1. Sıra; zincir üzerine kenar için 1 tekli tırabzan model için 2 zincir,2 zincir boşluk bırakıp 1 tekli tırabzan yapılır, tekrar 2 zincir çekilip yine aynı yere 1 tekli tırabzan yapılır. 2 zincir çekilip 2 zincir boşluk bırakılarak 3 adet tekli tırabzan şeklinde sıra sonuna kadar tekrarlanarak örülür. 2. sıra; 1 .sırada yapılan 3 adet tekli tırabzanın üzerine 1 adet tekli tırabzan ve bir önceki sırada yapılan 1 tırabzan 2 zincir 1 tırabzanın 2 zincir kısmına 5 adet tekli tırabzan yapılır şeklinde tekrarlanarak örülür. 3. sıra; 2. Sırada yapılan 5 tırabzanın üzerine 3 tekli tırabzan yapılarak badem oluşturulur. 2 zincir çekilip bir önceki sıra yapılan 1 tırabzanın üzerine 1 tekli tırabzan yapılır ve 2 zincir çekilip yine aynı yere 1 tekli tırabzan daha yapılır. Sıra sonuna kadar aynı şekilde tekrarlanarak örülür. Örgü boyu 23 cm olduğunda kol evi için örgünün her iki yanından 1 er badem modeli kesilerek örmeye devam edilir. Örgü boyu 43 cm olduğunda bitirilir.
ÖN
Sera iplikle 35 zincir çekilir.4 badem modeli uygulanır. Örgü boyu 10 cm + 18cm +20 cm olduğunda örgünün ön orta yanından 1er badem modeli arttırılarak örülür. Örgü boyu 23 cm olduğunda kol evi için örgünün yanından 1 badem modeli kesilerek örülür. Örgü boyu 29 cm olduğunda yaka kesimi için örgünün ön orta yanından 1 badem modeli kesilir. Örgü boyu 43 cm, 3 badem örneği kalıncaya kadar örgünün yaka yanında her badem örneği bitiminde 1 badem örneği kesilerek örülüp bitirilir.
YAKA VE BANT
Yeleğin yaka, ön orta yanları ve etek ucu çevresine her sıra ve zincir kısmına 3 adet tekli tırabzan yapılarak örülür. Sonraki sıra her 5 tırabzan yapıldıktan sonra 1 tırabzan arttırılarak örülür. Sonraki sıra her 7 tırabzandan sonra 1 tırabzan arttırılarak örülür. Sonraki sıra her 9 tırabzan yapıldıktan sonra 1 tırabzan arttırılarak örülerek bitirilir. Yapılan bandın altına 1 cm dışına sarkacak şekilde büzdürülerek tül fırfır dikilir.
KOL
4parçadan oluşur. 1.parça;10 zincir çekilip, üzerine 10 tekli tırabzan yapılır. Sonraki sıra her tırabzanın üzerine 2 tırabzan yapılıp artırılarak örülür. Sonraki belli aralıklarla arttırılarak toplam 30 tekli tırabzan yapılarak bitirilir. 2. parça; 30 zincir çekilerek üzerine 3 sıra 30 adet tekli tırabzan yapılır. Sonraki belli aralıklarla arttırılarak 50 tırabzan yapılır. Sonraki sıra belli aralıklarla arttırılarak 55 tırabzan örülerek bitirilir. 3. parça; 50 zincir çekilerek üzerine 3 sıra 50 adet tekli tırabzan yapılır. Sonraki sıra belli aralıklarla artırılarak 60 tekli tırabzan yapılır. Sonraki sıra belli aralıklarla artırılarak 75 tekli tırabzan yapılarak bitirilir. 4.parça; 55 zincir çekilerek üzerine 3 sıra 55 tekli tırabzan yapılır. Sonraki sıra belli aralıklarla arttırılarak 65 tekli tırabzan yapılır. Sonraki sıra belli aralıklarla arttırılarak 80 tekli tırabzan yapılarak bitirilir. Her parçaya geniş kısmından 1 cm dışına sarkacak şekilde Tül Dantel Fırfır dikilir. Örülen 4 parça küçükten büyüğe doğru birbirinin üstüne 2 sıra sarkıtılarak dikilerek bitirilir.