Çember Oyası-10

Yuvalama Çorbası


 4 kişilik
15 dakika ocakta

Gerekli Malzemeler:
Köftesi için: 
Kıyma (50 gram),
Soğan (küçük boy 1 adet),
Pirinç unu (1 yemek kaşığı),
Un (1 yemek kaşığı)
Çorbası için:
Su (5 bardak),
Nohut (yarım bardak, haşlanmış),
Un (1 yemek kaşığı),
Süzme yoğurt (3 yemek kaşığı),
Tuz (1 kahve kaşığı),
Nane (1 çay kaşığı),
Tereyağı (1 yemek kaşığı)

50 gram kıymayı bir kaseye koyun. Üzerine 1 adet küçükbaş so­ğanı rendeleyip koyun ve üzerine 1 yemek kaşığı pirinç unu ve 1 yemek kaşığı un koyup tüm malzemeyi elinizle karıştırarak yoğurun. Yoğurduğunuz köfteyi nohut büyüklüğünde parçalara ayırın. Ve avucunuzun içinde yuvarlayarak top haline getirin.

İçine 5 bardak su koyarak kaynattığınız tencerenin içine yuvarla­dığınız köfteleri atın. Üzerine yarım bardak haşlanmış nohudu koyup, tencerenin kapağını kapatın ve kaynamaya bırakın.

İçine 3 yemek kaşığı süzme yoğurt koyduğunuz kaseye 1 yemek kaşığı un ilave edip her ikisini iyice çırpın. Çorbanın içine 1 kahve kaşığı tuz, 1 çay kaşığı nane serpip, 1 yemek kaşığı tereyağı ko­yun ve tüm malzemeyi kaynamaya bırakın.

Çorbanız kaynayınca yoğurdun kesmemesi için çorbanın suyun­dan bir kepçe alarak yoğurdun içine koyun ve yoğurdu hızlıca karıştırın. Sulandırdığınız yoğurdun yarısını yavaşça çorbaya dö­kerken çorbayı hızlıca karıştırın. Kalan yoğurdu bir kez daha çorba­nın suyuyla karıştırıp, yavaşça çorbanıza dökün ve çorbayı hızlıca karıştırın. Pişen çorbanızı tezgaha alarak, servis edebilirsiniz.