Çember Oyası-10

Şöbiyet Tatlısı


8-10 kişilik
50 dakika fırında (önceden 175 derecede ısıtılmış)

Gerekli Malzemeler:
Süt (2 bardak, soğuk),
İrmik (yarım bardak),
Baklava yufkası (1 kg'lık 1 paket),
Tereyağı (200 gram)
Şerbeti için: 
Su (2 bardak, soğuk),
Toz şeker (3, 5 bardak).
Limon (1/4 adet)

Ocağa aldığınız derin bir tavaya 2 bardak soğuk süt koyup üzeri­ne yarım bardak irmik ilave edin. Tavanın içindekileri bir çırpma teliyle hızlıca karıştırın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişme­ye bırakın.

Ocağa aldığınız ayrı bir tavaya 200 gram tereyağı koyun ve yağı eritin. Pişen irmiği ve eriyen tereyağını tezgâhın üzerine alın. 1 kg'lık 1 paket hazır yufkayı açın. Üst üste koyduğunuz 18-20 kat­lık yufkayı uzunlamasına yaklaşık 8 santimetre genişliğinde kesin. Yufkanın kenarlarındaki fazlalıkları keserek ayırın. Uzunlamasına kestiğiniz yufkayı aynı şekilde enlemesine 8 santimetrelik genişlik­te kesin.

Elde ettiğiniz kare parçaların ortalarına birer çorba kaşığı irmik koyun. Karenin karşılıklı iki köşesini birleştirerek üçgen haline getirin ve hafifçe bastırın. İçine irmik koyduğunuz yufkaları bir fırın tepsisine dizin. Erittiğiniz tereyağını tepsiye dizdiğiniz tatlının üze­rinde gezdirerek dökün. Tepsiyi önceden 175 derecede ısıttığınız fırına verip yaklaşık 50 dakika tutarak baklavaları pişirin.

Tatlınız pişerken şerbetini hazırlamak için ocağa aldığınız/tence­reye 2 bardak soğuk su ve 3, 5 bardak toz şeker koyun. Üzerine 1/4 adet limonun suyunu sıkıp, posasını tencerenin içinde bırakın. Ve tencereyi kaynamaya bırakın.

Üzeri kızaran tatlınızı fırından çıkarın. Kaynattığınız sıcak şerbeti tepsinin üzerinde gezdirerek dökün. Soğuduktan sonra süs­leyerek servise hazır hale getirin.