Çember Oyası-10

Kilis Tavası


4-5 kişilik
25 dakika fırında (önceden 180 derece ısıtılmış)

Gerekli Malzemeler:
Yağsız kıyma (400 gram),
Soğan (1 adet),
Bayat ekmek içi (4 dilim ufalanmış),
Sivribiber (3 adet),
Maydanoz (yarım demet),
Yumurta (1 adet),
 Sarımsak (1 diş),
Sıvıyağ (2 çorba kaşığı),
Patates(3 adet üzeri için),
Tuz (1 tatlı kaşığı),
Karabiber (1 çay kaşığı),
Köfte baharatı (1 çay kaşığı)


Boş bir kabın içine 400 gram yağsız kıymayı koyun. Üzerine 1 çay kaşığı köfte baharı, ince kıyılmış yarım demet maydanozu, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. 1 diş sarımsağı rendeleyerek veya bıçakla ezerek karışıma ilave edin.

Ardından 4 dilim ufalanmış ekmek içini karışıma ekleyin. 1 adet yumurtayı karışımın üzerine kırın. 1 adet kabuğu önceden soyulmuş soğanı çok ince olmak üzere doğrayın. Soğanları da karışımın içine koyun. 3 adet yıkanmış temizlenmiş sivribiberin kenarlarını kesin ve yine ince ince doğrayın ve karışımın üzerine ilave edin.

3 adet kabuğu soyulmuş patatesi önce ortadan ikiye kesin ardından ince ince dilimleyin ve bir kenara ayırın. Bir fırın tepsisinin dibini sıvı yağla iyice yağlayın.

Kabın içinde hazırladığınız köfte harcını hamur yoğurur gibi yaklaşık 3-4 dakika iyice yoğurun. Yoğurduğunuz kıymayı kabın içinden alarak yağladığınız fırın tepsisinin içine kare formunda yayarak yerleştirin. Kıymanızın kenar kalınlığı yaklaşık 1 cm kadar incelince üzerine önceden dilimlediğiniz patates dilimlerini aralarında boşluk olmaksızın üst üste gelecek şekilde dizin. Bu şekilde tüm kıymanın üzerini patatesle kaplayın.

Fırın tepsisini önceden 180 derece ısıtılmış fırına vererek yaklaşık 25 dakika boyunca yani patatesler ve köfte hamuru kızarıncaya kadar pişirin.