Çember Oyası-10

Karnıyarık


6 kişilik
Tavada kızartma 15 dakika, fırında 180 derecede 10 dakika

Gerekil Malzemeler:
Kıyma (yarım kg).
Patlıcan (6 adet),
Domates (2 adet),
Soğan (2 adet),
Sivribiber (6 adet),
Maydanoz (3-4 dal),
Sarımsak (4-5 diş),
Salça (2 çorba kaşığı),
Un (2 çorba kaşığı),
Sıvıyağ (1.5 su bardağı),
Su (3 su bardağı),
Tuz ve karabiber

Tavaya 1 su bardağı sıvıyağı dökün ve kızdırın. 6 adet patlıcanın dibindeki ve başındaki kabuklarını soymadan, diğer kabuklarını soyun ve patlıcanların ortalarında bir yarık açın. Yağ kızınca bütün halinde patlıcanları kızartın. Fırın tepsisine bir peçete koyun ve kı­zarttığınız patlıcanların yağlarını süzdürün. 

2 adet soğanı küçük küpler halinde kesin. Ayrı bir tavaya yarım çay bardağı sıvıyağ koyun ve yağı kızdırın. Yarım kg kıymayı ta­vaya ekleyin ve soğanlarla birlikte kavurun. Bu sırada 2 adet sivri biberin içini temizleyin ve biberi ince ince dilimleyin.

Soğan, kıyma ve biberleri orta ateşte kıyma suyunu verip yağını çekene kadar, yaklaşık 5 dakika karıştırarak kavurun. Kavrulan kıymaların üzerine 1 çorba kaşığı salça ve 1 çorba kaşığı unu ilave edin. Tuz ve karabiberi üzerlerine serpin. Bu sırada 4-5 diş sarım­sak ve maydanozu ince ince kıyıp karışıma ilave edin. 1 su bardağı sıcak suyu da ekledikten sonra kaynayana kadar karıştırmaya de­vam edin. 

Patlıcanların yağları süzülünce borcama alın. Hazırladığınız iç malzemeyi patlıcanların içine kaşıkla koyun. 

2 adet domatesi dilimleyin ve karnıyarıkların üzerine koyduğu­nuz iç malzemenin üstüne koyun. 4 adet sivri biberi de ortadan ikiye bölün. Aynı şekilde biberleri de üzerlerine koyun.

1 çorba kaşığı yağ ve 1 çorba kaşığı unu çukur bir kapta karış­tırın. Üzerine 1 çorba kaşığı salçayı da ekledikten sonra kıvamı tutana kadar karıştırın. 2 su bardağı sıcak suyu da dökün ve eriyene kadar kaynatın. Hazırladığınız sosu karnıyarıkların üzerine dökün. Karnıyarıkları önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 10 dakika pişirin.