Çember Oyası-10

Fıstıklı İç Pilav


4-5 kişilik
10 dakika ocakta (orta ateşte)

Gerekli Malzemeler:
Margarin (2 çorba kaşığı),
Çam fıstığı(2 çorba kaşığı),
Soğan (1 adet ince doğranmış),
Pirinç (2 bardak yıkanmış),
Toz şeker (1 tatlı kaşığı),
Sıvıyağ (1 çorba kaşığı),
Tuz (1 tatlı kaşığı),
Karabiber (1 çay kaşığı),
Tarçın (1 çay kaşığı),
Su (3 bardak kaynar),
Dana ciğeri (150 gram küçük doğranmış)

Bir tencerenin içine 2 çorba kaşığı margarin koyun ve eritin. Eri­yen yağın üzerine 2 çorba kaşığı.çam fıstığını koyun ve bu şekil­de 1-2 dakika boyunca kavurun. Önceden ince ince doğranmış 1 adet soğanı tencereye ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun.

Soğanlar kavrulurken diğer tarafta bir tavanın içine 1 çorba kaşı­ğı sıvıyağ koyun ve üzerine 150 gram küçük doğranmış dana ci­ğerini ekleyin ve yaklaşık 5 dakika boyunca karıştırarak kavurun. 3Bu arada diğer tarafta kavrulmakta olan soğanların üzerine 2 su bardağı önceden yıkanmış pirinç, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker koyun ve 3-4 da­kika daha kavurun.

Diğer tavada yeterince kavrulan ciğerleri tenceredeki pilavın üze­rine ekleyin ve karıştırın. Üzerine 3 bardak sıcak su ilave edin bir kere daha karıştırın ve tencerenin kapağını kapatarak ocağın altını kısık ayara getirin. Bu şekilde yaklaşık 10 dakika pişen ve suyunu çeken pilavın altını kapatın ve servis tabaklarına alın, sıcak olarak servis edin.