Çember Oyası-10

Frig Pilavı

6-8 kişilik
Tencerede orta ateşte 30 dakika
Gerekli Malzemeler:
Frig bulguru (2 su bardağı), 
Domates (2 adet), 
Kırmızıbiber (Yarım), 
Sarıbiber (Yarım), 
Soğan (2 adet), 
Salça (1 çorba kaşığı),
Tuz (1 tatlı kaşığı),
Karabiber (1 tatlı kaşığı).
Pulbiber (1 tatlı kaşığı),
Tereyağj (2 çorba kaşığı)
Süslemek için:Maydanoz (1 tutam),

2 adet soğanı küp küp doğrayın. Tencereye 2 çorba kaşığı tere­yağını koyun ve eritin. Soğanları tencereye ilave edin ve kavurun.

Yarım kırmızıbiber ve yarım sarıbiberi küçük küpler halinde doğ­rayın.
Soğanlar kavrulduktan sonra renkli biberleri ekleyin. 1 çorba ka­şığı salçayı da ilave ederek iyice karıştırın.

Bu sırada 2 adet domatesi küp küp doğrayın. İçine haşlanmış 2 su bardağı frig bulgurunu ekleyin. 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber ve pulbiberi de serptikten sonra bir iki karıştırın. Pilavınız servise hazır.