Çember Oyası-10

Etli Kuru Patlıcan Dolması


8 kişilik
30-40 dakika ocakta (orta ateşte)

Gerekli Malzemeler:
Kuru Patlıcan (15 adet),
Dana Kıyması (300 gram),
Kırık Pirinç (yarım bardak),
Kuru soğan (2 adet),
Sumak (2 yemek kaşığı),
Pul biber (1 tatlı kaşığı),
Tereyağı (2 yemek kaşığı),
Su (1 bardak),
Sıvıyağ  (4 yemek kaşığı),
Domates salça (2 yemek kaşığı),
Biber salça (1 yemek kaşığı),
Tuz (1 tatlı kaşığı),
Karabiber (1 tatlı kaşığı)
Maydanoz (yarım demet)

Önceden ince ince dilimlediğiniz soğanları bir kabın içine alın. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serperek yoğurun. Soğanlar yumuşa-yınca yarım bardak pirinç ekleyin ve pirinçler kırılana kadar yoğu­run.

Üzerine 1 yemek kaşığı biber salçası, 2 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı sumak, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı ka­şığı pul biber, 4 yemek kaşığı sıvıyağ, 2 yemek kaşığı tereyağı ve yarım demet kıyılmış maydanoz ekleyerek yoğurun.

Tüm malzemeler birbirine karışınca 300 gram dana kıyma ve 1 bardak suyu da ilave ederek yoğurun.

Karışımı iyice yoğurduktan sonra kuru patlıcanların içine doldu­run. Patlıcanları yatay olarak tencereye dizin. Tencereye dolma­ların üzerine çıkmayacak kadar su ilave edin. Üzerine bir tatlı kaşığı tuz ekleyin, Patlıcanların üzerine bir tabak kapatın ve tencerenin ağzını da kapatarak ocağın üzerine alın.

Orta ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Pişen dolmalarınızı ateşten indirin ve servis tabağına alarak servise hazır hale getirin.