Çember Oyası-10

Et Paçası


5 kişilik
1,5 saat orta ateşte ocakta (etlerin haşlanma süresi)
10 dakika orta ateşte ocakta (çorbanın hazırlanma süresi)

Gerekli Malzemeler:
Kuzu gerdanı (400 gram),
Kuru soğan (1 adet),
Un (1 çorba kaşığı),
Sirke (2 çorba kaşığı),
Limon (yarım adet, suyu),
Yumurta (1 adet, sarısı),
Tuz (1 çorba kaşığı),
Su (7 bardak),
Sarımsak (2 diş),
Servisi için:
Tereyağı (1 çorba kaşığı),
Kırmızı toz biber (1 çay kaşığı),
Üzeri için/isteğe göre:
Sirkeli sarımsak

7 bardak su koyarak kaynattığınız tencerenin içine, 400 gram ku­zu gerdanı ve kabuğunu soyduğunuz 1 adet soğanı koyup, 1 çorba kaşığı tuz serpin ve etleri haşlamaya bırakın. 1,5 saat kadar pişirdiğiniz etleri ve soğanı sudan çıkararak bir borcama aktarın. Ocağın altını açarak tencerenin kapağını kapatın ve et suyunu kay­natın. Etleri bir bıçak yardımıyla keserek kemiklerinden ayırın ve ayıkladığınız etleri bir tabağa aktarın. Tabağa aldığınız etleri elinizle lime lime parçalara ayırın ve kaynayan et suyunun içine atın.

Bu sırada ayrı bir yerde küçük bir oval kaba yarım adet limonu sıkın. Üzerine 2 çorba kaşığı sirke döküp, 1 adet yumurtanın sarısını ve 1 çorba kaşığı un koyun. Tüm malzemeyi çırpma teli ile iyice çırpın. Hazırladığınız terbiyeyi ılıtmak için üzerine pişen çor­badan bir kepçe koyup hızlıca çırpın. Ve ılıttığınız terbiyeyi çorbaya döküp çorbayı karıştırın.

Ocağa aldığınız küçük bir tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı koyun ve yağı eritin. Yağ erirken kabuğunu soyduğunuz 2 diş sarımsa­ğı ezerek pişen çorbanın üzerine ekleyin. İyice kızan yağın üzerine 1 çay kaşığı kırmızı toz biber koyun ve yağı ocaktan alıp çorbanın içine dökün. Pişen çorbanızı ocaktan alın ve servise hazır hale ge­tirin.